Robert Herder Aanzetstaal Keramisch met kunstof Handgreep.

Een Robert Herder mes is nagenoeg zelfslijpend en hoeft daarom niet vaak te worden na geslepen. Door intensief gebruik ontstaan uiteindelijk, zoals bij elk mes, kleine braampjes. Hierdoor wordt het mes vroeg of laat minder scherp. Het staal van de Molenmessen is harder dan het staal van een normaal wetstaal of aanzetstaal. Een gewoon aanzetstaal van staal is daarom niet geschikt om deze messen na te slijpen. Het veroorzaakt slechts krassen op het lemmet en maakt dat uw Molenmes steeds vaker moet worden gewet.

Ons aanzetstaal is daarom niet van staal maar van keramiek. Dit is harder dan het staal van uw Molenmes zodat het bij ieder gebruik een minimale hoeveelheid staal van het lemmet afschraapt. Hierdoor wordt het lemmet, net als bij slijpen, iedere keer een beetje dunner. Dankzij de Solingense dun slijpmethode ("Solinger dünschliff") waarmee Robert Herder elk Molenmes slijpt is dit geen enkel probleem. Doordat het lemmet over de gehele dikte dun is geslepen, kan het Molenmes jaren mee en is het na elke keer wetten weer super scherp.

Gebruik

  • Naslijpen (wetten) van ongekartelde Carbonstalen messen en RVS messen.
  • Zet het keramische aanzetstaal met de punt recht naar beneden op een tafel of het aanrecht. 
  • Haal het lemmet van uw Robert Herder mes 3-4 maal van boven naar beneden langs beide zijden van het aanzetstaal en het wordt weer scherp. 
  • Let erop dat het mes steeds onder dezelfde hoek (10-20 graden) wordt gehouden.

Slijp advies

  • Haal de voorkant van het lemmet twee maal zo vaak langs het staal als de achterkant.

Materiaal

  • Fijn keramiek (original ceramic) 360 korrel.
  • Stevig handvat van stroef kunststof voor een vaste grip.
Productnummer: ROBERTHERDER10711000450000

Reviews

0 van 0 reviews

Geef een review

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Schrijf een review