Vliegengordijnen

Ideaal voor de insecten buiten te houden, en het licht en de wind toch binnen te laten.

Soorten

Vliegengordijnen bestaan in verschillende soorten en materialen: PVC,  kattenstaarten, hulzen, horgordijnen of lamellen. Deze verschillende soorten zijn vaak ook te verkrijgen in verschillende kleuren.

Afmetingen

Voor je een vliegengordijn besteld of koopt moet je eerst uw deurkozijn goed meten. Een vliegengordijn kan je meestal wel nog inkorten met een schaar als deze te groot moest zijn, maar als deze te klein is, kan er niets aan veranderd worden. Er wordt aangeraden om 1cm van de grond te blijven.

Onderhoud

Een deurgordijn wordt vooral aan de onderkant vuil. De plastic of PVC gordijnen kunnen in een emmer met water en zeep gehangen worden om deze zo te reinigen. De kattenstaarten reinig je best in een emmer of  bad met water en een haarshampoo. Lamellen kunnen ook gereinigd worden met water en zeep.

Huisdieren

Een lamellen gordijn is een goede optie wanneer je een hond of kat in huis hebt. Hier lopen ze gemakkelijk doorheen zonder dat ze ergens in vast blijven zitten.

Er zijn wel wat verschillen tussen de soorten vliegengordijnen. De keuzes die je voor uzelf moet maken is de prijs dat je er aan wil uitgeven, wat je mooi vindt en in uw interieur past en wat voor u de beste oplossing lijkt. Elk huis, elke ruimte en elke situatie is anders.